Bygg en praktisk vedförvaring

När kylan börjar krypa in i väggarna på hösten och blötsnön och regnet piskar i vinden så är det bra att ha torr ved att slänga på brasan. Förhoppningsvis ligger den då under tak. Man kan med enkla medel bygga en förvaringsplats för veden och det behöver inte kosta särskilt mycket heller. Rita upp en stadig konstruktion och
designa därefter som du vill. Varför inte bygga en förvaringsplats som tjänar flera syften samtidigt? Du kan förvara brasveden på ena sidan och ha en prylhylla eller krokar på andra sidan. En förvaringsplats för ved kan se ut hur som helst.

Praktiskt och lättstädat

praktisk vedförvaring kan vara ren och skär lycka för den som gillar att ha ordning och reda. Torr ved är ganska skräpig och släpper ifrån sig näver och bark. Som alla med vedeldning vet så tenderar sådant att förvandlas till smulor som fastnar på fötterna och dras med till angränsande rum. Med en förvaringsplats som samlar veden på samma ställe så kan man hålla efter småskräpet så att man slipper städa så ofta. Det är lätt att dammsuga och sopa upp om veden ligger samlad en liten upp i luften istället för direkt på golvet. Dessutom slipper man riskera att vedpinnarna drar till sig fukt från golv i till exempel källare.

Större vedförvaring i pannrum

En liten förvaring att ställa nära braskaminen eller kakelugnen är inte så komplicerad att fullfärdiga men den som har vedeldning som värmekälla i hela bostaden kanske behöver en större plats att samla veden på. Då kan man med fördel bygga fast stödjande reglar mot väggen i pannrummet. Att stapla veden utan stöd fungerar också men det är en viss tidsvinst om man bara kan bära in pannveden och lägga den på sin plats. Ett sådant projekt kanske känns svårare för nybörjaren men du kan alltid hyra in en erfaren hantverkare för jobbet. Det är lätt att hitta bemanningsföretag i Stockholm och på andra platser som kan sätta dig i kontakt med rätt person.

Leave a Reply

mts_schema