Lyckas med ditt byggprojekt

Att renovera i hemmet är något som har blivit otroligt populärt och många föredrar att göra det själv, istället för att anlita en hantverkare. Visst, till vissa delar kommer man att behöva ta hjälp av en professionell hantverkare, t.ex. när man ska dra nya elledningar eller när man ska dra nya avloppsrör, men utöver detta är det otroligt mycket som man kan göra på egen hand.

Att man vill ha förändring i hemmet kan bero på ett flertal olika faktorer. Det kan t.ex. vara så att man precis har köpt en ny bostad och behöver rusta upp den, men det kan också handla om att man vill skapa sig sitt drömboende eller helt enkelt höja värdet på den bostad som man har, inför en försäljning. Innan du sätter igång att renovera finns det dock ett flertal saker som kan vara bra att tänka på. Här nedan listar vi de viktigaste punkterna!

Budget – För att kunna komma igång och kunna slutföra en renovering måste du se till att ha en bra budget. Många företag väljer t.ex. att använda sig av capcito.com för att ansöka om ett företagslån, medan privatpersoner oftast vänder sig till andra typer av låneförmedlare online. Beräkna en budget som håller för allt material som du kommer behöva köpa in, kostnaden för hantverkare om så krävs och även för oförutsedda situationer.

Kartläggning – Innan du rör minsta lilla skruv eller kakelplatta så måste du se till att planera och kartlägga projektet från början till slut. Skriv upp vad som ska göras, vem som ska göra det och när momentet ska vara klart. Glöm inte bort att skriva upp i vilken ordning du ska utföra de olika arbetsmomenten. Det är inte kul att ha dragit nya elledningar för att sedan inse att väggen ska rivas ner.

Hyr istället för att köpa – En renovering kräver många olika typer av verktyg. Om du ska köpa alla verktyg som du kommer behöva kommer du också stå inför massiva kostnader. Kolla upp med vänner och bekanta om det finns någon som har verktyg som du kan låna och i annat fall kan du vända dig till ett företag som hyr ut verktyg. Att hyra är mycket billigare och dessutom slipper du leta efter lämplig plats att förvara verktygen på när renoveringen är klar.

Dokumentera – När du sätter igång att renovera är det viktigt att du ser till att dokumentera hela byggprojektet. Det kan låta jobbigt, men en dokumentation är viktig att ha. Du kan t.ex. komma att behöva använda dig av den i försäkringssyfte eller bara för att du själv ska få motivation och se att arbetet går framåt.

Slösa inte tid – Tid är dyrbart och ännu mer dyrbart är det i samband med en renovering. Slösa inte tid på att försöka dig på arbetsmoment som du inte klarar av, utan ta hjälp av en hantverkare eller annan kunnig person för att säkerställa att projektet inte stannar upp för mycket.

Leave a Reply

mts_schema