Bygg eller hyr kontor

En praktisk och trivsam kontorsplats är viktig för att lyckas med sina arbetsuppgifter. Två vanliga sätt att ordna en bra arbetsplats är att bygga ett eget kontor hemma eller att hyra in sig i ett kontorshotell. Här jämför vi dessa alternativ och tar upp för- och nackdelar med dem.

Hyra kontor

Ett bra tips för att hitta en bra plats att hyra är att söka på kontor Stockholm eller kontorshotell. Ett av de ledande kontorshotellen i Stockholm är Workaround som erbjuder prisvärda kontor med attraktivt läge. Du kan välja att hyra ett eget rum eller en skrivbordsplats. I priset ingår exempelvis skrivare, wifi och andra praktiska funktioner.

Fördelen med att hyra kontor på detta sätt är att du endast betalar en hyra och slipper betala extra för inredning, kopiator, städning och övrigt som annars tillkommer. En nackdel med att hyra ett externt kontor är att det tillkommer pendlingstid. Hur mycket beror förstås på hur långt kontoret ligger från din bostad. Tänk därför på att hitta en plats som fungerar i vardagen för dig så att du slipper lägga för lång tid på transport.

Bygga eget hemmakontor

Om du har ett extra rum eller ett stor rum som kan delas av går det att bygga ett hemmakontor. Fördelen med att ha ett hemmakontor är att du inte har någon pendlingstid. Dessutom behöver du inte betala kontorshyra varje månad. Nackdelen är att det kostar att investera i möbler och att bygga om rummet så att det går att använda som kontor. För att skapa ett bra hemmakontor behöver du exempelvis ordna bra belysning och köpa in ett funktionellt skrivbord och en bra kontorsstol. Visst går det att sitta vid ett vanligt bord och stol men risken är då stor att du får problem med värk i axlar, nacke och rygg.

Om du planerar att dela av ett rum, exempelvis vardagsrummet, bör du se till att väggen blir ordentligt byggd. Anlita gärna en hantverkare om du inte är riktigt händig. Det är en bra idé låta väggens översta del vara av glas så att ljus kommer in. När det kommer till val av färg bör du välja en uppiggande färg såsom exempelvis gult. Sist men inte minst gäller det att inreda med detaljer som just du blir glad och energisk av att se. Det kan till exempel vara inspirerande tavlor med bilder och citat som får dig att bli motiverad.

Leave a Reply

mts_schema