Alternativ till kamin

När det börjar att bli kallt i Sverige och vintern knackar på dörren, är det många som drömmer om en tänd brasa. Man vill sitta framför brasan och njuta av att titta på lågorna. Det är dock inte alla som kan installera en kamin på grund av olika anledningar. Då finns ett alternativ till den traditionella kaminen som egentligen har som huvudsyfte att värma upp din bostad. En skorstensfri kamin kan du ha i ditt hus för att få den där mysfaktorn vi alla vill ha. Att skaffa en skorstensfri kamin kräver varken ett stort ingrepp eller investering.

Fördelarna med skorstensfri kamin

Att investera i en kamin som ska värma upp ditt hus kan bli både kostsamt och kräver ett stort ingrepp i ditt hem. Alternativet är att fixa brasa hemma med en skorstensfri kamin som är ett mycket enklare sätt att få den där mysiga känslan i ditt hus. Du kan inte använda den som uppvärmningskälla men den kommer att ge dig exakt samma känsla som en vanlig kamin skulle göra. Den skorstensfria kaminen finns i olika storlekar och i olika utföranden som gör att du kan välja precis den du tycker om. Du kan njuta av brasan utan att behöva ta hand om skräpiga vedklabbar och aska.

Kamin för uppvärmning

Om du är ute efter en uppvärmningskälla mer än bara för trivselfaktorn, är en traditionell kamin något för dig. En kamin kan användas för att elda flera typer förbränningsbara material som till exempel ved, kol, pellets eller koks. Den vanligaste är vedkaminen som fungerar på samma sätt som en kakelugn men skillnaden är att vedkaminen är gjord av metall, inte kakel. Röken som bildas när man eldar med ved leds ut genom en kanal som man kan stänga till när kaminen inte används. Vid installation beror storleken på ingreppet på hur stor kamin du behöver. Om den väger cirka 200 kg krävs inget större ingrepp men kaminer större än så kräver ett fundament installerat.

Leave a Reply

mts_schema