Att bygga ett odlingsrum

Det är inte alla som har en trädgård där de rymmer ett växthus. Däremot är det inte lika ovanligt att du har ett rum som inte används eller ett stort fönster som ser tomt ut. Skulle du vilja börja odla blommor eller grönsaker kan du därför välja en plats inomhus till att bygga ett odlingsområde. Antingen kan du bygga om ett helt rum till det du önskar eller skapa något mindre, som en fönsterodling.

ATT TÄNKA PÅ

Det viktigaste att tänka på när du vill börja med inomhusodling är att du kan behöva bygga speciella odlingsstationer för att växterna ska klara sig. Hos Wexthuset finns det många bra tips och tricks samt allt du behöver för att komma igång med inomhusodling.

När du bestämmer dig för att börja odla inomhus är det viktigt att du börjar med planeringen. Vad ska du odla, grönsaker, kryddor eller blommor? De olika växterna kan nämligen behöva olika saker, kruka, solljus, värme och så vidare. Ta därför reda på vad de behöver innan du börjar bygga ihop platsen. Sedan måste du bestämma dig var du ska bygga platsen och det behöver inte vara ett helt rum du använder. Leta efter en ledig kvadratmeter någonstans i ditt hem. Skulle du ha en balkong kan det vara smart att odla grönsakerna/örterna där istället för inomhus.

BYGGA SJÄLVA PLATSEN

Det behöver inte alltid innebära mycket byggande när du skapar ett odlingsrum/plats. Med ett par brädor kan du dock sätta ihop en låda som du sedan fyller med jord och planterar dina växter i. Genom att tillverka en “kruka” själv kan du bestämma exakt hur den ska se ut.

Leave a Reply

mts_schema